4 d’octubre del 2011

Documents de google

Actualment Google ofereix molt serveis als seus usuaris, allunyats de la cimple cerca mitjançant el portal. Aquestes millores ofereixen un ampli ventall de possibilitats per tal de treballar en línia en diferents suports i facilitar l'intercanvi d'informació. Entre d'altres serveis trobem el de Google Docs.

Aquest servei permet crear documents en línia, unes aplicacions molt semblants a les que ens ofereix Microsoft Office, amb l'avantatge de poder-los compartir en línia per un grup de persones, amb la possibilitat de modificar-los. Per altra banda, els documents resten sempre penjats en un núvol, de manera que s'hi pot accedir des de qualsevol dispositiu amb internet, ja sigui telèfon mòbil o ordinador.



Per fer ús d'aquests serveis es necessita tenir un compte de correu creada amb Gmail. En aquest enllaç tenim la opció d'iniciar sessió o bé de crear un compte per tal d'utilitzar-ne els serveis. Un cop accedim en aquest enllaç ens apareixerà la següent imatge

Un cop creat el compte, al entrar google, la barra situada a dalt del navegador ens ofereix diverses aplicacions dels serveis google, entre les que hi apareix el google docs.


Una vegada accedim, ens ofereix la opció de crear diversos documents en funció del que necessitem: documents de text, presentacions, formularis, fulls de càlcul, etc.

Una vegada creats els documents, el sistema ens ofereix la opció de compartir-los amb altres persones amb compte al servei de gmail, de manera que puguin o no editar-los i modificar-ne el contingut. Per una altra ens permet penjar els continguts on-line de manera que siguin visibles a través d'una pàgina web. Les presentacions, equivalents al power point, es poden insertar en qualsevol pàgina, de la mateixa manera que els formularis. A continuació en tenim algun exemple:



En el cas d'aquest formulari, en el moment de la creació, google docs redirecciona totes les respostes que s'obtenen en un full de càlcul, que permet després fer-ne un resums i uns gràfics amb les dades obtingudes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada