1 d’octubre del 2011

Google Reader

Sovint el nostre ritme de vida quotidià ens dificulta la tasca de llegir notícies i successos d'actualitat. Tan diaris com webs estàn carregades de notícies, entrades a blogs, novetats, etc. D'alguna manera la nostra generació estem patint un fenòmen de "sobreinformació".

Google ha creat una aplicació que permet seleccionar la informació que més ens interessa personalment i fer-nos-la arribar mitjançant un canal RSS.: El Google Reader.
Aquest complement de google permet subsciure't a blogs, seccions de diaris i infinitat de adreces web que puguin contenir informacions que suposin interessants per al lector, i tenir-es totes agrupades en una mateixa pàgina de continguts.

En primer lloc cal tenir una conta de gmail per a accedir a aquest servei de google i introduïr-hi les dades de "correu de gmail" i "contrasenya":

En segon lloc cal entrar a blogs, seccions de diaris, etc., que continguin informacions que ens siguin interessants i buscar una pestanya, normalment situada al final de la pàgina, amb el títol RSS:


Un cop clicat, ens sortirà una adreça web que haurem de copiar (botó dret del ratolí + copiar o Ctrl + C). Tot seguit cal al programa Google Reader, cercant els dos termes al navegador de l'ordinador; un cop dins de l'aplicació s'ha d'enganxar la adreça previament copiada (botó dret del ratolí + pegar o Ctrl + V) a la finestra emergent que ens sortirà al clicar la opció "añadir susripción". La opció es repetirà amb cada enllaç d'interès.
Una de les opcions que permet Google Reader és la de crear carpetes per tal d'organitzar i separar temàticament tots els continguts que diàriament s'actualitzen, i tenir més facilitats a la hora de consultar la informació:



Google Reader és una eina que ens facilita la arribada d'informació, fent-ne una selecció segons els interessos personals de cada usuari. Actualment encara no és gaire coneguda entre un gran sector de la població, però cal tenir en conte les seves grans avantatges en tots els àmbits: educació i mestres, economia i economistes, cultura, i una llarga llista probablement interminable.

És una eina útil, ràpida i eficaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada