31 de desembre del 2011

Cançons descriptives

El dia 11 d'Octubre, a la classe de COED vam treballar la descripció. La activitat que vam dur a terme aquest dia serviria de precedent per més tard dr a terme l'activitat del "Qui ets tu?", en la qual s'havia de descriure a un/a company/a de classe.

En aquesta activitat d'analitzar cançons descriptives, en vam analitzar quatre:

  • Gripau blau: Aquesta cançó, adreçada als nens, és un clàssic infantil català. La seva lletra descriu la prepotència i l'orgull d'un gripau. Fa un paralel·lisme amb les persones, pretenent donar una lliçó moral.
  • Lila: Aquesta cançó fa una descripció d'una noia amb una personalitat forta, segura d'ella mateixa; però que a la vegada és fràgil i sensible, tot i que la seva carcassa no la deixi mostrar-ho.
  • Pedro Navaja: Aquesta cançó, de Rubén Blades, fa una descripció minuciosa d'una situació concreta: la d'un home borratxo i un delinqüent. A través del desenvolupament de la història es pretén donar una lliçó moral.
  • Com un puny: Aquesta cançó, de Raimon, descriu el sentiment de soledat i anyorança cap a la seva dona, a qui ha hagut de deixar a Itàlia. Fa una descripció detallada dels propis sentiments.
  • Nit de Sant Joan: Aquesta cançó, de Jaume Sisa, fa una descripció de la màgia de la nit de Sant Joan, coneguda per les fogueres i els follets.
Tot seguit, vam analitzar diferents poemes visuals de Joan Brossa. La seva poesia, lluny de ser escrita, es caracteritza per fer-se a través d'imatges descriptives que, en bona part, permeten que cadascú en fagi la seva propia interpretació.

Pistola - Joan Brossa








Clau - Joan Brossa


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada